Zoom Nedir? Zoom Ne Demek?

Zoom, mobil, masaüstü ve oda sistemlerinde görüntülü ve sesli konferans, sohbet ve web seminerleri için kolay ve güvenilir bir bulut platformuyla modern kurumsal video iletişiminde liderdir. 2011 yılında kurulan Zoom, işletmelerin ve kuruluşların daha fazla iş yapabilmeleri için ekiplerini sorunsuz bir ortamda bir araya getirmelerine yardımcı olur. Zoom, merkezi San Jose, CA’da bulunan halka açık bir şirkettir.

Zoom Ne İşe Yarar?

Zoom, bir video konferans uygulamasıdır. Sanal ortamda yazılı, sözlü ve görüntülü olarak ekibin ve arkadaşların ile iletişim kurmanı sağlar. Akıllı telefon, tablet, laptop, pc telefonlar gibi araçlar ile video ve sesli konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri yapabilirsiniz.

Zoom Nasıl Kullanılır?

Zoom uygulaması cep telefonu ya da bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. Zoom’a zoom.us adresinden giriş yaptıktan sonra doğrudan buradan bir toplantıya katılabileceğiniz gibi, dilerseniz cep telefonu ya da bilgisayarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Masaüstü ve mobil cihazlarda Zoom uygulamasını kurarak kolayca kullanabilirsiniz. Mobil cihazlar için Google Play ya da Apple Store üzerinden Zoom yazarak aratıp uygulamayı indirip kurabilirsiniz. Türkçe dil desteği yok ama arayüz kullanımı basit olduğu için ilk kullanımdan sonra rahatça kullanabilirsiniz.

Zoom programını kullanmak için uygulamayı indirmenize gerek bulunmaz, size iletilen linke tıklamak bağlantı kurmanız için yeterlidir. Yine de uygulamayı görüşmede kullanacağınız cihaza indirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Zoom Özellikleri

Zoom Meeting Nedir?

Zoom Meeting (Zoom Toplantısı), servis üzerinden video konferans yoluyla gerçekleştirilen görüşmeye deniyor. Eğer siz bir Zoom toplantısını planlamak ve yönetmek isterseniz ilk yapacağınız şey programı kullanacağınız cihaza indirmek olmalıdır.Görüşmeyi özelleştirmeyi sağlayacak pek çok aracı böylece rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Yeni bir toplantı başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklıyoruz. Burada size verilen Meeting ID numarasını katılımcılara veriyorsunuz. “Start Meeting” tuşuna basıp toplantı başladıktan sonra katılımcılar ile ID’yi paylaşıp toplantıya başlayabiliyorsunuz. Açılan ekran üzerinde mikrofon ayarı, video açıp-kapatma, ekran paylaşma, katılımcıların sayısını gösteren ifadeler de yer alıyor. Katılımcılar verdiğiniz ID ile ZOOM Cloud Meetings uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan toplantıya katılım sağlayabiliyor.

Zoom Passcode Nedir?

Zoom Meeting Passcode, toplantı şifresi anlamına gelir. Yani toplantıya katıldığınız zaman sizden istenilen şifredir. Toplantıyı başlatan kişi size şifreyi verir.

Zoom toplantılarınızı özelleştirmek için şifre belirlemeyi düşünebilirsiniz. En fazla 10 karakterden oluşan bir şifre linke sahip herhangi birinin toplantıya girmesini engelleyecektir. Toplantı düzenleme sayfasında “Meeting Password” kısmını seçip doldurarak toplantınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Zoom Webinar Nedir?

Webinar, 50 ve üzeri katılımcının olduğu ders veya eğitim, seminer, sunum, kongre gibi online canlı etkinlikler için önerilen bir iletişim aracıdır. Webinar, video konferans kadar interaktif bir araç değildir. Bir kullanıcıdan kitleye yönelen bir yayın biçimidir. Zoom, iş toplantıları, işbirliği ve özel web semineri çözümlerine hitap eden genel amaçlı bir video konferans aracıdır. Zoom’da web semineri otomasyonu mevcut değildir ve en basit haliyle çoklu bir görüntülü konuşma platformu olarak düşünülebilir.

Zoom Rooms Nedir?

Zoom Rooms, dünya çapında yönetim kurulu, konferans, toplantı ve eğitim odalarının yanı sıra yönetici ofisleri ve sınıflarda kullanılan orijinal yazılım tabanlı konferans odası çözümüdür. Zoom Rooms (Zoom Odası), fiziksel donanımların (tabletler, akıllı tahtalar, kameralar gibi farklı cihazlar) kurulumu ve eşitlenmesi yoluyla bir bakıma şirket içi sanal toplantıların gerçekleştirildiği toplantı odalarına denir.

Zoom Hakkında Bilgi

Eğer Zoom’u ücretsiz bir şekilde kullanıyorsanız görüşme süreniz 40 dakika ile sınırlı. Zoom’u ücretli kullanıyorsanız ise görüşme süresinde bir sınırlama yok. Eğer siz de 40 dakikalık görüşme süresi ile sınırlı olmayan bir şekilde Zoom Meetings kullanmak istiyorsanız, 2021 Ocak itibariyle, Zoom aylık abonelik ücreti 14.99 Dolar’dan başlıyor. Aynı paketin yıllık Zoom ücreti ise 149.90 Dolar.

Birebir yapılan görüşmelerde konuşma ya da video görüşme süresi sınırlandırılmamıştır. Eğer Zoom üyeliğiniz bulunmuyorsa 2 kişiden kalabalık toplantılarda görüşme süresi 40 dakikayla sınırlandırılmıştır 40 dakika sonunda bağlantının tekrar kurulması gerekir.

Zoom ile İlgili Bilgiler

Zoom, bulut teknolojisini kullanarak hizmet veren ve kullanıma sunulduğu 2011 yılından beri oldukça yaygın olarak kullanılan bir video konferans aracıdır. Kullanıcılarının sesli ve görüntülü haberleşmesine imkan veren benzeri programlar arasında son zamanların en fazla tercih edilen uygulaması olarak dikkat çeken Zoom’un dünyanın her yerinden 2 milyonu aşkın kullanıcısı bulunmaktadır.

Zoom, video konferans görüşmelerinin yanında yalnızca sesle bağlantı, webinar düzenleme, ekran paylaşımı yapma, toplantıları kaydetme ve canlı grup yazışmalarına da imkan vermektedir.

Bir yanıt yazın

Sohbet başlat
Scan the code
Selam 👋
Aklınıza takılan herhangi bir konuda yardımcı olmak için buradayız.
Skip to content